MENU
Головна » Файли » Самостійне вивчення

У категорії матеріалів: 11
Показано матеріалів: 1-10
Сторінки: 1 2 »

Сортувати за: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Завантаженням · Переглядам

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО САМОСТІЙНОГО ВИВЧЕННЯ

ТЕМА 10. ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНІ РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ ТУРИСТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА ЇХ ОПТИМІЗАЦІЯ

Питання:

1. Види прибутку.

2. Види рентабельності.

3. Ефект мультиплікації, його економічна суть, методика розрахунку.

Мета: навчальна: розглянути основні види прибутку (номінальний, чистий, реальний, бухгалтерський, цільовий) та дати їм характеристику, ознайомитися з видами рентабельності. визначити поняття «ефект мультиплікації»,його економічну суть та методику розрахунку.

Кількість годин: 5

Вид контролю: письмове опитування

Меж предметні зв’язки: технологія і організація туристичної діяльності, історія туризму, основи підприємницької діяльності.

Література:. Л.П. Дядечко. Економіка туристичного бізнесу. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007р., стор.

Л.І.Головко. Економіка підприємства. Навчальний посібник. 2014р. с.133-144.

Т.А.Городня., А.Ф.Щербак Економіка туризму: теорія і практика: Навчальний посібник – К.: Кондор-Видавництво, 2012. с. 136

План вивчення:

  1. Прочитати текст.
  2. З’ясувати основні питання тексту.
  3. Засвоїти прочитане.
  4. Перейти до заключного етапу засвоєння і опрацювання – записів.
Самостійне вивчення | Переглядів: 1081 | Завантажень: 0 | Додав: golovkoluydmila | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

Питання:

1.Функції ціни.

2. Ціноутворення:поняття, особливості, методи.

3. Державне регулювання цін. (сам).

Мета: навчальна: визначити поняття «ціноутворення», «акцизний збір», розглянути функції ціни, особливості  та послідовність процесу ціноутворення, ознайомитися з методами ціноутворення, розглянути механізм регулювання цін через податки.

Кількість годин: 8

Вид контролю: письмове опитування

Меж предметні зв’язки: технологія і організація туристичної діяльності, історія туризму, основи підприємницької діяльності.

Література:. Л.П. Дядечко. Економіка туристичного бізнесу. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007р., стор.

Л.І.Головко. Економіка підприємства. Навчальний посібник. 2014р. с.114-122

План вивчення:

  1. Прочитати текст.
  2. З’ясувати основні питання тексту.
  3. Засвоїти прочитане.
  4. Пов’язати отримані знання зі знаннями, що ви отримали з навчальної дисципліни «Технологія і організація туристичної діяльності».

Перейти до заключного етапу засвоєння і опрацювання – записів.

Самостійне вивчення | Переглядів: 1499 | Завантажень: 0 | Додав: golovkoluydmila | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

ТЕМА 8. СОБІВАРТІСТЬ – КОМПЛЕКСНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ПОКАЗНИК.

 

Питання:

1.Планування собівартості послуг. Фактори, що впливають на формування собівартості продукції (послуг).

2. Шляхи зниження собівартості продукції підприємства.

Мета: навчальна: визначити поняття «планування витрат», розглянути методи планування витрат собівартості, постійні та змінні витрати, ознайомитися з факторами, що впливають на формування собівартості продукції (послуг), визначити шляхи зниження собівартості продукції підприємства.

 

Кількість годин: 8

Вид контролю: письмове опитування

Меж предметні зв’язки: технологія і організація туристичної діяльності, історія туризму, основи підприємницької діяльності.

Література:. Л.П. Дядечко. Економіка туристичного бізнесу. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007р., стор. 180-183

Л.І.Головко. Економіка підприємства. Навчальний посібник. 2014р. с.114-122

План вивчення:

  1. Прочитати текст.
  2. З’ясувати основні питання тексту.
  3. Засвоїти прочитане.
  4. Пов’язати отримані знання зі знаннями, що ви отримали з навчальної дисципліни «Технологія і організація туристичної діяльності».

Перейти до заключного етапу засвоєння і опрацювання – записів.

Самостійне вивчення | Переглядів: 847 | Завантажень: 0 | Додав: golovkoluydmila | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

ТЕМА 7. КАДРОВА ПОЛІТИКА І ОПЛАТА ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ТУРИСТИЧНОЇ ІНДУСТРІЇ.

Питання:

  1. Формування фонду заробітної плати на підприємстві. Державне регулювання оплати праці.

Мета: навчальна: визначити поняття «тарифна угода», «трудовий договір» ознайомитися з методами планування витрат на оплату праці, з системою розрахунку заробітної плати. Усвідомити механізм регулювання оплати праці на підприємстві

Кількість годин: 4

Вид контролю: письмове опитування

Меж предметні зв’язки: технологія і організація туристичної діяльності, історія туризму, основи підприємницької діяльності.

Література:. Л.П. Дядечко. Економіка туристичного бізнесу. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007р., стор. 79

Л.І.Головко. Економіка підприємства. Навчальний посібник. 2014р. с.105

План вивчення:

  1. Прочитати текст.
  2. З’ясувати основні питання тексту.
  3. Засвоїти прочитане.
  4. Пов’язати отримані знання зі знаннями, що ви отримали з навчальної дисципліни «Технологія і організація туристичної діяльності».
  5. Перейти до заключного етапу засвоєння і опрацювання – записів.

 

Самостійне вивчення | Переглядів: 808 | Завантажень: 0 | Додав: golovkoluydmila | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

ТЕМА 6.2. ОБОРОТНІ ЗАСОБИ ПІДПРИЄМСТВ ТУРИСТИЧНОЇ ІНДУСТРІЇ.

Питання:

  1. Нормування та планування оборотних фондів.(сам).
  2. Шляхи можливого підвищення ефективності використання Фоб.

Мета: навчальна: визначити поняття «норматив оборотних засобів у виробничих запасах», ознайомитися з часом перебування оборотних засобів з кожного виду або однорідної групи матеріалів, визначити шляхи підвищення ефективності використання оборотних фондів.  

Кількість годин: 4

Вид контролю: письмове опитування

Меж предметні зв’язки: технологія і організація туристичної діяльності, історія туризму, основи підприємницької діяльності.

Література:. Л.П. Дядечко. Економіка туристичного бізнесу. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007р., стор. 94-97

Л.І.Головко. Економіка підприємства. Навчальний посібник. 2014р. с.92

План вивчення:

  1. Прочитати текст.
  2. З’ясувати основні питання тексту.
  3. Засвоїти прочитане.
  4. Пов’язати отримані знання зі знаннями, що ви отримали з навчальної дисципліни «Технологія і організація туристичної діяльності».
  5. Перейти до заключного етапу засвоєння і опрацювання – записів.

 

Самостійне вивчення | Переглядів: 728 | Завантажень: 0 | Додав: golovkoluydmila | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

ТЕМА 6.1. ОСНОВНІ ФОНДИ ПІДПРИЄМСТВ ТУРИСТИЧНОЇ ІНДУСТРІЇ.

 

Самостійне вивчення | Переглядів: 479 | Завантажень: 0 | Додав: golovkoluydmila | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

ТЕМА 5. ПРОГНОЗУВАННЯ, ПЛАНУВАННЯ І ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ.

Питання:

  1. Бізнес-план: зміст, структура та особливості.
  2. Схема обґрунтування виробничої програми туроператора. Розробка та принципи..

 

Мета: навчальна: ознайомитися зі змістом та структурою бізнес-плану туристичного підприємства, визначити особливості складання бізнес-плану, розкрити сутність головних принципів розробки виробничої.

Кількість годин: 4

Вид контролю: письмове опитування

Меж предметні зв’язки: технологія і організація туристичної діяльності, історія туризму, основи підприємницької діяльності.

Література:. Л.П. Дядечко. Економіка туристичного бізнесу. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007р., стор. 94-97

Л.І.Головко. Економіка підприємства. Навчальний посібник. 2014р. с.63

План вивчення:

  1. Прочитати текст.
  2. З’ясувати основні питання тексту.
  3. Засвоїти прочитане.
  4. Пов’язати отримані знання зі знаннями, що ви отримали з навчальної дисципліни «Технологія і організація туристичної діяльності».
  5. Перейти до заключного етапу засвоєння і опрацювання – записів.

 

Самостійне вивчення | Переглядів: 417 | Завантажень: 0 | Додав: golovkoluydmila | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

ТЕМА 4. ЕКОНОМІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТУРИСТИЧНИМ БІЗНЕСОМ.

Питання:

  1. Організаційні структури управління в туристичних комплексах.
  2. Особливості антикризового управління.

 

Мета: навчальна: визначити поняття «організаційна структура туристичного підприємства» та «антикризове управління», ознайомитися зі структурою туристичного підприємства та лінійними і функціональними зв’язками в структурі управління, визначити особливості антикризового управління, охарактеризувати  основні функції та процеси антикризового управління.

Кількість годин: 4

Вид контролю: письмове опитування

Меж предметні зв’язки: технологія і організація туристичної діяльності, історія туризму, основи підприємницької діяльності.

Література:. Л.П. Дядечко. Економіка туристичного бізнесу. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007р., стор.

Л.І.Головко. Економіка підприємства. Навчальний посібник. 2014р. с.51-62

План вивчення:

  1. Прочитати текст.
  2. З’ясувати основні питання тексту.
  3. Засвоїти прочитане.
  4. Пов’язати отримані знання зі знаннями, що ви отримали з навчальної дисципліни «Технологія і організація туристичної діяльності», «Історія туризму».
  5. Перейти до заключного етапу засвоєння і опрацювання – записів.

 

Самостійне вивчення | Переглядів: 496 | Завантажень: 0 | Додав: golovkoluydmila | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

ТЕМА 3. ПІДПРИЄМНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ – ОСНОВА ТУРИСТИЧНОГО РИНКУ.

Питання:

  1. Характеристика окремих типів підприємств туристичної індустрії.
  2. Інноваційна діяльність туристичних підприємств.

 

Мета: навчальна: визначити поняття «інноваційна діяльність» та типи підприємств туристичної індустрії, ознайомитися з Законом  України «Про інноваційну діяльність», охарактеризувати  основні принципи інновацій в туризмі.

 

Кількість годин: 4

Вид контролю: письмове опитування

Меж предметні зв’язки: технологія і організація туристичної діяльності, історія туризму, основи підприємницької діяльності.

Література:. Л.П. Дядечко. Економіка туристичного бізнесу. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007р., стор.

Л.І.Головко. Економіка підприємства. Навчальний посібник. 2014р. с.11-20

План вивчення:

  1. Прочитати текст.
  2. З’ясувати основні питання тексту.
  3. Засвоїти прочитане.
  4. Пов’язати отримані знання зі знаннями, що ви отримали з навчальної дисципліни «Технологія і організація туристичної діяльності», «Історія туризму».

Перейти до заключного етапу засвоєння і опрацювання – записів.

Самостійне вивчення | Переглядів: 520 | Завантажень: 19 | Додав: golovkoluydmila | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

ТЕМА 2. РИНКОВА ЕКОНОМІКА. ТУРИСТИЧНИЙ РИНОК.

Питання:

  1. Сегментація туристичного ринку..
  2. Реалізація турпродукту. Оптова і роздрібна реалізація. Туристичний ваучер..
  3. Схема функціонування туристичного ринку.

 

Мета: навчальна: визначити поняття «сегментація» та її головну мету, розглянути методи сегментації ринку, охарактеризувати роздрібну та оптову реалізацію турпродукту, розглянути механізм функціонування туристичного ринку.

 

Кількість годин: 4

Вид контролю: письмове опитування

Меж предметні зв’язки: технологія і організація туристичної діяльності, історія туризму, основи підприємницької діяльності.

Література:. Л.П. Дядечко. Економіка туристичного бізнесу. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007р., стор.

Л.І.Головко. Економіка підприємства. Навчальний посібник. 2014р. с.11-20

План вивчення:

  1. Прочитати текст.
  2. З’ясувати основні питання тексту.
  3. Засвоїти прочитане.
  4. Пов’язати отримані знання зі знаннями, що ви отримали з навчальної дисципліни «Технологія і організація туристичної діяльності», «Історія туризму».
  5. Перейти до заключного етапу засвоєння і опрацювання – записів.
Самостійне вивчення | Переглядів: 841 | Завантажень: 0 | Додав: golovkoluydmila | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

1-10 11-11