MENU


Для перегляду  та завантаження повної версії натисніть ЗАВАНТАЖИТИ 


ВСП «БЕРДЯНСЬКИЙ КОЛЕДЖ ТАВРІЙСЬКОГО

ДЕРЖАВНОГО АГРОТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ»

Навчальний посібник

З ДИСЦИПЛІНИ «КУХНЯ НАРОДІВ СВІТУ»

зі спеціальності «Туристичне обслуговування»

для ВНЗ І-ІІ рівня акредитації

                                                  

Укладач:                                Головко Людмила Іванівна – викладач економічних

                                               дисциплін, спеціаліст вищої категорії,  викладач – методист,  

                                                заступник директора з навчальної роботи

Навчальний посібник підготовлений у відповідності з програмою курсу. Запропонований матеріал, дисципліни «Кухня народів світу», ставить за мету підвищити ефективність навчання та якість знань, сприяти кращому засвоєнню матеріалу, активізувати пізнавальний інтерес до дисципліни, забезпечити інтерактивність і наочність навчання. Це дозволяє студентам самостійно опрацювати пропущений матеріал або повторити вивчений.

                        Рекомендовано для студентів напряму сфери обслуговування  вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

ЗМІСТ

1. Вступ. 1. Зміст та завдання курсу дисципліни «Кухня народів світу».

Особливості та традиційні страви болгарської та югославської кухонь,

кухонь країн Прибалтики……………………………………………………….......6

2. Особливості та традиційні страви угорської та німецької кухонь…...17

3. Особливості та традиційні страви англійської та французької кухонь,

італійської та кухонь арабських країн та країн Африки……………..…….24

4. Особливості та традиційні страви скандинавської та

північно - американської кухонь, кухонь Китаю, Кореї, Японії……….....38

5. Особливості та традиційні страви російської, української,

білоруської та молдавської кухонь………………………………………………53

Список літератури……………………………………………………………….....…65

 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

Задачі та зміст курсу «Кухня народів світу» має вплив  географічного положення, історичного, економічного розвитку країни, національних традицій на особливості приготування їжі і харчування народів різних країн світу. «Кухня народів світу» вивчає особливості правил етикету, розглядає питання впливу національних традицій та правила сервування столів, режим харчування, способи подачі страв і напоїв з використанням предметів народного побуту.

Традиції та культура харчування народів світу є формування у студентів уявлення щодо культури та традицій харчування народів світу, а також шляхів задоволення їхніх потреб у харчуванні. Студент повинен знати особливості традиції та культури харчування народів світу сучасні форми, схеми та методи обслуговування іноземних туристів у готельно- ресторанних комплексах

Студент повинен вміти вільно володіти термінами та визначеннями щодо культури та традицій харчування народів світу вільно визначати склад меню для туристів з різних країн світу, вільно визначати сировину та страви, не рекомендовані для туристів з тієї чи іншої країни світу.